Dunlop banden

Autobanden zoeken

We kijken altijd vooruit

Ons verhaal begon met een moment van innovatie in 1888, toen John Boyd Dunlop de luchtband uitvond in het Noord-Ierse Belfast. Hij zag hoe zijn zoontje moeite had om op zijn driewieler met harde rubberbanden te rijden. Om hem te helpen bevestigde hij een opgeblazen rubberen slang rond de wielen. Zijn zoon won de driewielerrace, en zijn vader had een briljant idee.

Sindsdien is de naam Dunlop altijd verbonden geweest met doorbraken in bandentechnologie en met de hoge prestaties die onze klanten van onze banden verwachten.

Dunlop logo

Een zuiver rijgenot

Als u de weg beter voelt, wordt ook uw controle over het stuur beter. En met een betere controle komen nieuwe prestatiegrenzen binnen handbereik. Zo wordt rijden een waar plezier.

Die behoefte om grenzen te verleggen vormt de inspiratie achter iedere band die Dunlop maakt. Van onze banden die races winnen tot onze banden voor populaire personenwagens: steeds streven wij naar een maximaal controlegevoel voor de bestuurder.

Onze reputatie op het vlak van prestaties is de reden waarom autofabrikanten van topmerken onze banden standaard monteren en waarom wij voortdurend nieuwe technologieën introduceren om de efficiëntie, de controle en het plezier van uw rijervaring te versterken.

Passie voor prestaties

Sinds die allereerste luchtband in 1888 hebben wij ons onophoudelijk ingezet om nieuwe bandentechnologieën te ontwikkelen. Ook vandaag nog blijven wij de grenzen verleggen en zetten wij onze duur bevochten kennis en ervaring in om onze producten te verbeteren.

Deze passie voor prestaties is wat ons ertoe aanzet om te blijven innoveren, en vormt de basis voor onze reputatie als racewinnend merk.

Dunlop zal altijd in de voorhoede van de bandentechnologie blijven, omdat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe manieren om bestuurders dat opwindende gevoel van controle en prestaties te bezorgen.

John Boyd Dunlop