All season banden

Autobanden zoeken

Waarom all-season banden?

Rijdt u liever het hele jaar door met dezelfde banden, in plaats van uw banden te wisselen in de zomer en de winter? Kies dan voor all-seasonbanden. Deze banden zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en bieden u veel comfort en rijplezier.

Wat zijn all-seasonbanden?

Een all-seasonband heeft eigenschappen van een winter- en een zomerband. De profielopbouw en de rubbersamenstelling zijn een combinatie van beide. Zo krijgt u een mix van de voordelen van een zomer- en winterband in één band. De banden functioneren uitstekend in ieder seizoen.

All-Season Goodyear Vector 4-Seasons Gen2

Waarom voor all-seasonbanden kiezen?

Het is veiliger om in de winter niet op zomerbanden te blijven rijden. Wanneer u echter uw auto niet vaak gebruikt, kan het vervelend zijn om iedere winter en zomer uw banden te wisselen. Met een all-seasonband hoeft u daar niet meer op te letten. Een all-seasonband rijdt even comfortabel op een nat als op een droog wegdek. Daarnaast zijn sneeuw en modder geen probleem. Zo bent u het hele jaar veilig onderweg.

All-seasonbanden Goodyear Vector 4SEASON GEN2

Voordelen van all-seasonbanden

De voordelen van all-seasonbanden zijn:

    • Tijdsbesparing: geen wissel zomer-winterbanden (2x per jaar)
    • Kostenbesparing: geen montagekosten, geen opslagkosten, geen aankoop winterbanden en geen aankoop van een extra set wielen
    • Prestaties/veiligheid het hele jaar door: geen problemen bij plotse sneeuwval of een sterke daling/stijging van de temperatuur
    • Conform winterbandenwetgeving: als de all-seasonband het sneeuwvloksymbool draagt, is hij conform de winterwetgeving en mag u met deze banden dus bijvoorbeeld in Duitsland, Oostenrijk of nog andere landen rijden.
Voordelen all-seasonbanden