Bridgestone banden

Autobanden zoeken

Bridgestone, ’s werelds grootste bandenproducent

Bridgestone Europe (BSEU) is een belangrijke regionale dochteronderneming van de in Tokio gevestigde Bridgestone Corporation, ’s werelds grootste fabrikant van banden en andere rubberproducten. Bridgestone Corporation en zijn dochterondernemingen hebben wereldwijd meer dan 140.000 mensen in dienst, exploiteren 178 fabrieken in 25 landen en verkopen producten in meer dan 150 landen. Eén op vijf voertuigen ter wereld rijdt op banden van het bedrijf. ‘De samenleving dienen met superieure kwaliteit’ is de missie sinds Shojiro Ishibashi Bridgestone in 1931 oprichtte.

Een stukje geschiedenis

In 1931 werd Bridgestone opgericht door Shojiro Ishibashi (1906-1976). Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel fabrieken vernietigd, maar in 1953 was Bridgestone met een jaaromzet van meer dan 10 miljard yen de grootste Japanse fabrikant van luchtbanden. In 1961 kreeg het bedrijf een beursnotering op de Tokyo Stock Exchange. In 1965 werd in Singapore de eerste buitenlandse vestiging geopend en vier jaar later volgde een fabriek in Thailand. In 1967 werd een verkooporganisatie in de Verenigde Staten opgezet. Het bedrijf volgde de Japanse autofabrikanten toen deze fabrieken in het buitenland openden.

In 1988 volgde een grote overname van de Firestone Tire and Rubber Company. Pirelli had 1,9 miljard dollar over voor de Amerikaanse bandenproducent, maar met een hoger en succesvol bod van 2,6 miljard dollar werd Bridgestone de op een na grootste bandenfabrikant wereldwijd. Met de overname kreeg Bridgestone fabrieken in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en in enkele andere landen. In 1984 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Bridgestone Corporation.