Remmen auto

Autobanden zoeken

Remsysteem laten controleren of vervangen

Voor een optimale veiligheid mogen uw remmen geen enkel gebrek vertonen. Ongeveer een kwart van de automobilisten rijdt rond met slechte remmen. Defecte of niet goed werkende remmen zijn niet alleen voor u een gevaar, maar ook voor andere weggebruikers. Zijn uw remmen nog in goede staat? Bij Premio controleren wij uw remmen uitvoerig en staan wij garant voor een vakkundige montage.

Controle van remmen

Slijtage van remmen

Uw rijstijl en uw jaarlijkse kilometrage hebben een grote invloed op de slijtage van uw remmen. Het is belangrijk om de conditie van uw remsysteem regelmatig te laten controleren. Omdat de slijtage van uw remmen een geleidelijk proces is, merkt u het vaak niet. De meeste mankementen ontstaan bij de zogenaamde slijtdelen: de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Ook is het van belang om de remvloeistof iedere twee jaar te verversen.

Remmen laten controleren, zodat uw auto altijd optimaal presteert.

Hoe herkent u slecht werkende remmen?

Vertoont uw auto tijdens het rijden een van de volgende symptomen?

  • Het stuur trilt als u remt.
  • U kunt het rempedaal ver intrappen.
  • Uw remweg is langer dan normaal.
  • U voelt vreemde trillingen in het rempedaal.

Dan is het nodig om direct het remsysteem te laten controleren. Deze signalen kunnen wijzen op een slecht functionerend remsysteem.

 

Hoeveel kost een vervanging?

De kosten van het vervangen van remschijven en/of remblokken zijn afhankelijk van het type auto en remschijven/remblokken. Vraag bij uw dichtstbijzijnde Premio-vestiging naar onze scherpe tarieven voor de vervanging en montage van uw remsysteem.