Lichtmetalen velgen

Autobanden zoeken

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen zijn niet alleen erg licht van gewicht, maar ook verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen en stijlen. Maar er is meer… Premio heeft de voordelen van lichtmetalen velgen voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van lichtmetalen velgen

Tijdens het rijden ontstaat er wrijving op de banden en remmen van de auto. Lichtmetalen velgen voeren de wrijvingswarmte goed af, waardoor de bandtemperatuur niet te hoog oploopt. Dit heeft voordelen voor uw remmen, de wiellagers en de banden. De levensduur wordt namelijk vergroot.

Bovendien geven lichtmetalen velgen trillingen en onbalans minder gevoelig door. Dit komt doordat deze velgen een stuk stijver zijn dan stalen velgen. Hierdoor zijn de lichtmetalen velgen vormvaster en minder elastisch. Bovendien geven ze trillingen en vibraties minder goed door.

De maatnauwkeurigheid is erg groot bij lichtmetalen velgen. Dit heeft te maken met het productieproces, waarbij lichtmetalen velgen uiteindelijk op maat ‘gedraaid’ worden. Stalen velgen worden eerst geperst en dan pas gelast. Hierdoor is er kans op maatverschillen.

Natuurlijk oogt een set lichtmetalen velgen ook gewoon mooi onder de auto. Het risico op corrosie is overigens een stuk kleiner als de lichtmetalen velgen een oppervlaktebehandeling ondergaan. Dit houdt uw velgen niet alleen langer mooi, maar verlengt ook hun levensduur.

Lichtmetalen velgen