Sneeuwkettingen kopen

Autobanden zoeken

Sneeuwkettingen, alles wat u moet weten

Gaat u in het buitenland op vakantie en bestaat daar kans op sneeuw? Neem dan passende sneeuwkettingen mee, want die bieden extra grip op extreem besneeuwde bergwegen. Er zijn ook wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, maar die worden altijd aangegeven met een verkeersbord. Hierop staat een afbeelding van een band met sneeuwketting.

Wanneer zijn sneeuwkettingen nodig?

Sneeuwkettingen zijn bedoeld om voor een kort stuk en met beperkte snelheid op een zwaar besneeuwde weg te kunnen rijden. Bijvoorbeeld als u op weg bent naar een wintersportbestemming, is het handig om sneeuwkettingen bij de hand te hebben. Er zijn zelfs wegen waar ze verplicht zijn, maar die worden altijd aangegeven met een verkeersbord.

De sneeuwkettingen worden gemonteerd op de aangedreven wielen. Bij voertuigen met vierwielaandrijving kunnen ze het beste op de voorwielen gemonteerd worden. Uw Premio-specialist weet hier meer over. Als u vragen hebt, laat u dan informeren bij uw dichtstbijzijnde Premio-vestiging.

Maximumsnelheid met sneeuwkettingen

Met sneeuwkettingen moet u zich altijd houden aan een maximumsnelheid, die vermeld staat op de verpakking van de set. Let erop dat u die snelheid in geen enkel geval overschrijdt.

Sneeuwkettingen huren

Gaat u met uw auto naar een gebied waar veel besneeuwde wegen en hellingen zijn? Dan zijn sneeuwkettingen geen overbodige luxe, want ze bieden extra grip op sneeuw en ijs. Wilt u sneeuwkettingen huren om veilig uw wintersportadres te bereiken? Informeer u dan over de mogelijkheden bij uw dichtstbijzijnde Premio-vestiging.