Runflat banden kopen

Autobanden zoeken

Waarom runflat banden?

Runflat banden zijn speciale banden die ervoor zorgen dat u niet meer direct hoeft te stoppen bij een lekke band. Met deze banden kunt u voorzichtig doorrijden als uw band lek is. Zo belandt u niet meer in gevaarlijke situaties. U hoeft uw band bijvoorbeeld niet meer te vervangen op de pechstrook.

Bij Premio bent u het hele jaar door van harte welkom. Wij geven u graag advies over deze banden.

Voordelen runflat band

    • U houdt controle over de auto. Bij een normale lekke band verliest u de controle over de auto, waardoor u niet verder kunt rijden. De runflat band biedt hier een oplossing voor. Met een snelheid van maximaal 80 km/u rijdt u met zo’n band nog een veilige afstand van maximaal 80 kilometer.

 

    • Meer bagageruimte. Een reservewiel is bijna onnodig. Hierdoor bespaart u veel ruimte in uw auto. Deze ruimte kunt u weer voor andere spullen gebruiken, zoals de gevarendriehoek of die brandblusser waar nu geen ruimte voor is. Veel nieuwe voertuigen bieden overigens alleen nog een reparatieset en geen volwaardig reservewiel.

 

    • Niet stilstaan op gevaarlijke plekken langs de weg. Het grootste voordeel van een runflat band is misschien nog wel dat u niet meer hoeft te stoppen op gevaarlijke plekken langs de (snel)weg om uw band te vervangen. U rijdt naar een veilige plek, waar u de band kunt wisselen of eventueel de hulpdiensten kunt bellen.

Wat zijn runflat banden?

De zijkant van de band, ook wel wang genoemd, is bij runflat banden verstevigd.

 

U herkent runflat banden aan de codering op de zijkant van de band. Afkortingen die hiervoor veel gebruikt worden, zijn onder andere ROF (RunOnFlat), RFT (RunFlatTire), DSST (Dunlop Self Supporting Tyre) of SSR (Self Supporting Runflattire).

Runflat banden en TPMS

Runflat banden kunnen helaas niet onder iedere auto gemonteerd worden. De bandenspanning moet gemonitord worden als u gebruikmaakt van runflat banden. Een bandenspanningcontrolesysteem (TPMS) is dus verplicht bij runflat banden.

Het TPMS-systeem laat zien wanneer de bandenspanning van uw band is gedaald. U krijgt hiervan een melding op uw dashboard. Het TPMS-systeem is belangrijk, omdat u er anders minder snel achter komt dat uw band lek is. De kans is dan groot dat u een te lange afstand te snel rijdt en er een onveilige situatie ontstaat, of dat uw band en velg alsnog beschadigd raken.

Bij Premio adviseren wij u graag over de runflat banden.