Bandenmontage

Bandenmontage bij Premio

Een bandenmontage is nodig:

  • wanneer u overgaat van zomerbanden naar winterbanden;
  • wanneer u een lekke band hebt;
  • wanneer uw banden beschadigd, verouderd of versleten zijn.

Zelf uw banden monteren is een lastige klus. Bij Premio beschikken we over de juiste materialen en mensen om uw banden keurig te monteren, zonder beschadigingen. Bij Premio maken we gebruik van de nieuwste technieken voor bandenmontage. Onze specialisten zijn zeer vakkundig en monteren uw banden op een professionele manier.

In de winter en in de zomer

Het verschil in weersomstandigheden in de winter en de zomer vraagt andere eigenschappen van banden. Hierdoor is het nodig om andere banden te laten monteren wanneer de weersomstandigheden daarom vragen.

Zomerbanden monteren

Als het warmer wordt dan 7 graden Celsius, is het tijd om zomerbanden te laten monteren. Die zijn namelijk veiliger bij hogere temperaturen. Als u er toch voor kiest om bij hogere temperaturen te blijven doorrijden op uw winterbanden, dan zullen deze veel sneller slijten. Wilt u meer weten over zomerbanden? Kijk dan op onze zomerbandenpagina.

Winterbanden monteren

Winterbanden monteren is aan te raden als het kwik onder de 7 graden Celsius daalt. Dankzij hun speciale rubbersamenstelling en profiel zijn winterbanden zeer geschikt voor lage temperaturen. Laat daarom uw winterbanden op tijd monteren voor uw eigen veiligheid. Zoekt u meer informatie over winterbanden? Kijk dan op onze winterbandenpagina.

Laat u banden altijd monteren door een specialist, bandenmontage bij Premio Banden en autoservice

Lekke band

Een lekke band voelt u aan het rijgedrag van uw auto. Als de band veel lucht heeft verloren, kunt u ook visueel vaststellen dat hij lek is. Het is belangrijk om een lekke band zo snel mogelijk te laten repareren. Bij Premio demonteren wij uw lekke band en monteren we een nieuwe band met behulp van de nieuwste technieken.

Wat is banden uitbalanceren?

Wielen die uit evenwicht zijn, kunnen trillingen veroorzaken in het rijgedrag van uw auto. Door uw banden uit te balanceren kunnen wij het rijgedrag van uw auto weer optimaliseren. Rijdt u op nieuwe banden of gerepareerde banden, of hebt u uw banden laten wisselen? Ook dan balanceren wij uw banden voor u uit.

Moderne auto’s en bestelwagens zijn zo ontworpen dat ze comfortabel en veilig rijden. Abnormale trillingen in een wiel kunnen leiden tot:

  • buitensporige bandenslijtage
  • schade aan de wielophanging en stuurinrichting
  • onveilig stuur- en rijgedrag

Bij Premio lossen we dat op door uw banden uit te balanceren. Banden uitbalanceren houdt in dat uw band over de hele oppervlakte weer in balans wordt gebracht. Dit doen wij met een balanceermachine.

Balanceren om met veilige besturing en controle te blijven rijden

Wat veroorzaakt buitensporige trillingen?

Een gemiddeld bandenformaat draait bij een snelheid van 100 km/u zo’n 850 keer rond per minuut. Het aantal omwentelingen is groter voor een kleine band dan voor een grotere band. Bij deze snelheid zorgt een kleine onbalans of een klein verschil in stijfheid of rondheid in de band er al voor dat het wiel 14 keer per seconde op het wegdek wordt geslagen.

Wanneer is het uitbalanceren van banden nodig?

Banden moeten sowieso uitgebalanceerd worden wanneer ze voor het eerst op de velg worden gemonteerd, en na iedere reparatie. Maar balancering is ook in andere situaties nodig. Wij hebben een aantal symptomen voor u op een rijtje gezet. Als u het volgende opmerkt, is er iets mis met uw banden en kan uitbalanceren al dan niet een oplossing bieden.

  • Het stuur beweegt heen en weer bij lage snelheden (40 tot 70 kilometer per uur)

De band is dan vaak ovaal. Een balanceermachine kan dit niet verhelpen, maar met een Tire Trimmer is dit wel te corrigeren. Uw banden laten vervangen is uiteraard ook een optie. Wilt u graag meer weten over banden trimmen? Kijk dan op onze ‘banden trimmen’-pagina.

  • Trillend stuur of interieur bij hoge snelheden (100 tot 140 kilometer per uur)
    De trillingen, die kunnen variëren van lichte vibraties tot harde schokken, zijn het gevolg van een onbalans in (een van) de banden. Dat kan meestal opgelost worden met uitbalanceren. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij Premio.