Autoverlichting

Autobanden zoeken

Het belang van goed werkende autoverlichting

Goede verlichting is essentieel voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers, niet alleen ’s nachts, maar ook bij schemerdonker en slecht weer. In die omstandigheden is het niet alleen belangrijk om zelf goed te zien, maar ook om goed gezien te worden. Zorg er dus altijd voor dat uw autoverlichting in orde is. Een van de voordelen van een goed zicht is namelijk een snellere reactietijd. Controleer met regelmaat de verlichting van uw auto. Zo bent u altijd veilig op weg en kunt u in alle omstandigheden genieten van een ontspannen rit.

Veiligheid en keuring

In het verkeer is het belangrijk dat uw verlichting goed werkt, dit voor uw zicht én zichtbaarheid. Met defecte richtingaanwijzers of remlichten kunt u onderweg in gevaarlijke situaties terechtkomen. Om ongelukken te voorkomen is het dus bijzonder belangrijk dat uw autoverlichting optimaal werkt.

Zorg ook altijd voor een set reservelampen in de auto. Hoewel u feitelijk al in overtreding bent als er iets aan uw autoverlichting stuk is, zal de politie u niet bekeuren als u het kapotte lampje ter plekke vervangt. Bij de keuring zijn autolampen die niet werken, evenwel altijd een afkeurpunt. Controleer vooraf of al uw autolampen naar behoren werken.

Autoverlichting

Zelf uw autolampen vervangen

Mocht u eventueel zelf uw autolampen willen vervangen, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

  • Als u een koplamp wilt vervangen, moet u de maat kennen: H4 of H7. In het instructieboekje van uw auto staat welke maat bij uw auto hoort.
  • Een koplamp kan maar op één manier correct gemonteerd worden. Raadpleeg wederom het instructieboekje van uw auto.
  • Een koplamp die verkeerd gemonteerd is, kan niet alleen een slecht zicht bieden, maar kan eventueel ook uw medeweggebruikers verblinden.
  • Vervang lampjes alleen wanneer uw auto al even stilstaat. Autolampen die een tijdje gebrand hebben, kunnen heel heet zijn.

Komt u er zelf niet uit? Dan helpen wij u bij Premio graag verder!

Autoverlichting garage