Ruitenwissers

Autobanden zoeken

Ruitenwissers en uw veiligheid

Ruitenwissers die niet in optimale staat zijn, kunnen grote gevolgen hebben voor uw veiligheid. Goede ruitenwissers dragen in aanzienlijke mate bij tot een beter zicht bij slecht weer. Maar ook bij droog weer kunnen ze soms heel nuttig zijn, bijvoorbeeld als er onverwacht vuil op de ruiten terechtkomt. Uw wissers zorgen in combinatie met de ruitensproeiers direct voor een schone ruit. Premio heeft een groot aanbod ruitenwissers voor uw auto op voorraad. Wij kunnen beoordelen of uw wissers aan vervanging toe zijn en monteren ze zelf op uw auto. Tijdens een klein of groot onderhoud wordt ook altijd de ruitensproeiervloeistof bijgevuld.

Wanneer is het tijd om een ruitenwisser te vervangen?

  • Als een deel van uw ruit niet goed wordt schoongeveegd.
  • Als na het wissen een waas achterblijft op de ruit.
  • Als de wisbeweging gepaard gaat met een hard geluid.
  • Als de wisrubbers aan de uiteinden loslaten.
  • Als de wisrubbers kleine scheurtjes vertonen.
Ruitenwissers zijn van essentieel belang voor uw zicht en uw veiligheid

Hoe werken ruitenwissers?

Het ruitenwissersysteem is een precisiemechanisme dat slijtagegevoelig is. Een aaneenschakeling van metalen stangen zorgt ervoor dat het rubber gelijkmatig op het glas wordt geduwd. Het rubber is precies op maat gesneden en gevormd om zoveel mogelijk water te laten afvloeien.

Zelfs de kleinste onregelmatigheid op het glas maakt de wissers minder effectief. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het vriest, want ijsafzettingen veroorzaken dan oneffenheden op het ruitoppervlak. De wisrubbers slijten ook sneller als de auto een langere tijd in de zon staat, want het rubber droogt dan uit.

Ruitensproeiervloeistof bijvullen

In de herfst en winter valt er doorgaans flink wat neerslag en worden uw autoruiten veel sneller besmeurd door opspattend vuil. Dan is ruitensproeiervloeistof zeer belangrijk om uw autoruiten schoon te houden en een goed zicht op de weg te bewaren. Ook tijdens de lente en zomer kan de voorruit vies worden, vooral tijdens langere ritten. Hoe dan ook is het altijd handig dat uw ruitenwisservloeistof tijdig bijgevuld is.