Bandreparatie

Autobanden zoeken

Laat uw banden repareren door Premio

Kapotte autoband? Het is moeilijk in te schatten of uw autoband nog gerepareerd kan worden. Bij Premio werken alleen vakkundige monteurs, die uw autoband op een professionele manier repareren. Uw banden worden bij ons altijd gedemonteerd, zodat we zowel de binnenkant als de buitenkant kunnen controleren op beschadigingen. Bovendien gebruiken we voor de herstelling alleen de beste materialen. Wilt u graag een persoonlijk en eerlijk advies? Kom dan snel langs bij Premio.

Waarom een bandenreparatie?

Vaak is het perfect mogelijk om uw autoband te laten herstellen. In de meeste gevallen is dat ook goedkoper dan nieuwe banden aan te schaffen. Een reparatie is bijvoorbeeld een goede optie wanneer u nog goed functionerende banden hebt. Als uw banden bijna aan vervanging toe zijn, dan is het verstandiger om nieuwe banden te laten monteren.

Wel of geen bandenreparatie?

Het is niet altijd mogelijk om uw autoband te laten herstellen. Dit moet per band bekeken worden. Welke factoren bepalen of een band gerepareerd kan worden of niet, ziet u hieronder.

  • De plek van de beschadiging
   Wanneer het loopvlak, het stuk van de band dat daadwerkelijk de weg raakt, beschadigd is, bestaat er een grote kans dat uw autoband gerepareerd kan worden. Is uw autoband op een andere plaats beschadigd, dan kan enkel een oppervlakkige beschadiging gerepareerd worden.

 

  • Doorrijden met een lekke band
   Wanneer u met een lekke band blijft doorrijden, veroorzaakt dat extra schade. U riskeert niet alleen beschadiging van uw velgen, maar ook extra schade aan de band zelf. De kans dat in dat geval ook het zijvlak van uw autoband beschadigd raakt, wordt ook groter, wat maakt dat een reparatie niet meer mogelijk is.

 

 • De omvang van de schade
  De laatste factor die mee bepaalt of uw autoband al dan niet gerepareerd kan worden, is de omvang van de schade. Beschadigingen met een diameter tot 6 millimeter zijn mogelijk nog te repareren, afhankelijk van de plaats van de beschadiging. Een goede herstelling van een beschadiging met een diameter groter dan 6 millimeter is niet mogelijk, en daarom raden wij dat dan ook af.
Bandreparatie laat uw banden repareren bij Premio Banden en Autoservice