SUV/ 4×4-banden

Autobanden zoeken

Waarom SUV/4×4-banden?

SUV’s en 4×4-wagens hebben banden met specifieke eigenschappen. Een SUV/4×4-band zorgt dankzij het diepe bandenprofiel met vele lamellen voor veel grip op onverhard terrein. Daarnaast levert de band een hoog rendement door de speciale rubbersamenstelling. Daarbij veroorzaken de banden veel minder geluid op de normale wegen.

Vaak zijn SUV/4×4-banden voorzien van een speciale velgrandbescherming, om te voorkomen dat het wiel beschadigd raakt. De keuze voor de beste 4×4-banden is afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijstijl. Weet u niet welke band het beste bij u past? Wij adviseren u graag.

Winterbanden voor SUV/4×4

Bij een temperatuur onder 7 graden Celsius zijn winterbanden de beste keuze, ook voor SUV’s en 4×4-wagens. Met winterbanden bent u veiliger onderweg en bespaart u in de winter brandstof. Banden met het sneeuwvloksymbool blijven flexibel en elastisch bij koudere temperaturen en hebben extra inkepingen in het profiel, waardoor ze meer grip hebben tijdens winterse omstandigheden. Een bijkomend voordeel is dat winterbanden onder winterse omstandigheden een stuk zuiniger rijden dan zomerbanden.

Vaak staat op SUV/4×4-banden het M+S-logo. M+S-banden (Mud & Snow-banden) zorgen voor betere prestaties op modder en sneeuw. Deze banden zijn niet optimaal voor echte winterse omstandigheden. M+S-banden zonder sneeuwvloksymbool bestaan niet uit de speciale rubbersamenstelling waar echte winterbanden wel uit bestaan.

OFFROAD SUV BANDEN 4X4