Winterbanden kopen

Autobanden zoeken

Waarom winterbanden?

Bij kouder weer (onder 7 graden Celsius) wordt het rubber van een zomerband hard. Hierdoor verliest de zomerband grip en wordt de remweg langer. Wanneer u in de winter veilig wilt rijden, is het raadzaam om een winterband of all-seasonband te gebruiken. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht. Wanneer u op wintersport gaat met de auto, zijn winterbanden dus onmisbaar.
Op een nat wegdek bij temperaturen onder 7 graden Celsius is de remafstand met winterbanden korter; bij een snelheid van 100 km/u staat uw auto bijna 4 meter eerder stil. Op sneeuw is bij een snelheid van 50 km/u de remweg maar half zo lang. U staat dan 28 meter eerder stil dan met zomerbanden!

Wanneer winterbanden?

De start van echt winterweer is steeds slechter te voorspellen. Toch daalt de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden al snel onder 7 graden Celsius. Het is dan bovendien regelmatig nat, en de wegen worden glad. Op dat moment wordt het tijd voor winterbanden. Oktober tot en met maart is de ideale periode om met winterbanden te rijden. Er wordt vaak gezegd dat als de letter ‘r’ voorkomt in de maand, winterbanden aangeraden zijn.

Bij Premio assisteren wij u graag bij het selecteren van uw ideale winterband. Wij helpen u met het vergelijken en uitzoeken van banden en kunnen ook meteen de zomerbanden voor u opslaan.

Voordelen van winterbanden

Dankzij hun speciale rubbersamenstelling zijn winterbanden tegen koudere temperaturen bestand. Het rubber is een stuk zachter en blijft soepel onder koudere omstandigheden. Hierdoor houdt de band meer grip op een koud wegdek.

Daarnaast bestaat het profiel van de banden uit een aantal kleine inkepingen, zogenaamde lamellen, die voor een betere grip zorgen en water, sneeuw en modder beter afvoeren. Met winterbanden hebt u bij nat en koud weer meer grip op de weg en staat u een stuk sneller stil.

  • Dankzij speciale rubbersamenstelling een betere wegligging
  • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
  • Onder 7 graden Celsius een kortere remweg en minder kans op ongelukken
  • Veiliger rijden, voor u en uw medeweggebruikers
  • Uw zomerbanden gaan langer mee
Winterband profiel

Winterbanden met velg

Kiest u ervoor om winterbanden met velgen te kopen? Dan blijven de banden tijdens de zomerperiode om de velgen zitten. U hoeft uw banden bij een wissel niet opnieuw te laten balanceren. Bovendien worden uw banden snel gemonteerd. U bespaart dus een hoop tijd.

Wanneer u banden met velgen koopt, is dat een investering. U bent al na drie winters goedkoper af met een set velgen met winterbanden, omdat de wisselkosten lager zijn. En wie wil er nu geen mooie set velgen extra? U kunt met onze wielenconfigurator een mooie set velgen uitkiezen.

winterbanden met AEZ velg