Bandentests

Autobanden zoeken

Bandentests – De beste banden vergeleken

Wilt u graag veilige en kwaliteitsvolle banden? Of bent u op zoek naar banden die getest werden door Test Aankoop of een andere consumentgerichte organisatie? Premio biedt alle banden uit de bandentests van de belangrijkste consumentenorganisaties of vaktijdschriften aan. Zo bent u verzekerd van de juiste banden.

 

De verschillende bandentests

Er zijn verschillende bandentests, omdat er ook verschillende soorten banden zijn, zoals zomer-, winter- en all-seasonbanden. Doordat iedere bandsoort andere specificaties en eigenschappen heeft, zijn ook de tests voor elke bandensoort anders.

Zomerbandentest

Zomerbanden worden getest op hun veiligheid en rijgedrag op nat en droog wegdek. Er wordt gelet op bocht- en remgedrag, rolgeluid en rolcomfort. Een specifiek testelement op nat wegdek is aquaplaning, zowel in rechte lijn als in bochten.

Zomercheck banner

Winterbandentest

Winterbanden worden getest op hun veiligheid en rijgedrag op nat en droog wegdek. Er wordt gelet op bocht- en remgedrag, rolgeluid en rolcomfort. Een specifiek testelement op nat wegdek is aquaplaning, zowel in rechte lijn als in bochten. Winterbanden worden ook specifiek getest op hun rem- en bochtgedrag op sneeuw en ijs, evenals op hun grip op hellingen in gladde omstandigheden.

All-seasonbandentest

All-seasonbanden worden getest op hun veiligheid en rijgedrag op nat en droog wegdek. Er wordt specifiek gelet op bocht- en remgedrag, rolgeluid en rolcomfort. Een specifiek testelement op nat wegdek is aquaplaning, zowel in rechte lijn als in bochten. All-seasonbanden worden ook specifiek getest op hun rem- en bochtgedrag op sneeuw en ijs, evenals op hun grip op hellingen in gladde omstandigheden.

Iedere test houdt ook rekening met duurzaamheid, brandstofgebruik en rijgedrag bij hoge snelheden.

all-seasonbanden

Wie zijn de testinstanties?

Er zijn veel verschillende instanties die banden aan kwaliteitstests onderwerpen. Naast hun consumentgerichte aanpak hebben veel van deze partijen ook commerciële belangen. Dergelijke tests worden immers veel geraadpleegd bij de aankoop van banden.

De bekendste zijn;