Olie verversen auto

Autobanden zoeken

Waarom regelmatig uw motorolie verversen?

Olie verversen moet regelmatig gebeuren en is essentieel voor een goed onderhoud van uw auto. Als uw motor goed gesmeerd is, verlengt dit de levensduur van uw auto. Daarnaast zorgt het er ook voor dat uw motor optimaal presteert. Te weinig of vervuilde motorolie kan leiden tot minder goede prestaties en kan zelfs schade aan uw motor veroorzaken.

Wat doet de motorolie precies?

De motorolie zorgt ervoor dat uw motor soepel blijft draaien en dat bewegende delen in uw motor minder snel slijten. Daarnaast absorbeert de olie vuil dat zich in de motor bevindt, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes. Hierdoor wordt de olie minder zuiver. Het gevolg hiervan is dat uw motor minder soepel gaat draaien, meer gaat vervuilen of zelfs kapot kan gaan. Dus check en ververs uw motorolie regelmatig. Bij Premio wordt ook altijd de oliefilter vervangen op het moment dat uw motorolie ververst wordt.

Olie verversen helpt uw motor optimaal te functioneren

De juiste motorolie

Het is heel belangrijk dat bij elke smeerbeurt de juiste motorolie gebruikt wordt. Maar wat de juiste motorolie voor uw auto is, wordt onder meer bepaald door de leeftijd van uw auto. Wij adviseren altijd een motorolie van goede kwaliteit. Die kan wat prijziger zijn dan goedkope alternatieven, maar dat betaalt zich zeker terug in de toekomst. Hoogwaardige motorolie staat garant voor minder motorslijtage, een lager brandstofgebruik en minder reparaties.

Wat kost olie verversen?

Vraag bij uw dichtstbijzijnde Premio-vestiging naar onze scherpe tarieven voor een smeerbeurt.